Little Rose

Creșterea dinților la bebeluși – 5 lucruri pe care ar trebui să le știi

1.În general, creșterea dinților la bebeluși are loc între șase și doisprezece luni.

Deși afirmația “creșterea dinților la bebeluși are loc între șase și doisprezece luni.” este general adevărată, există și unele excepții. Unii copii pot să prindă chiar prima lor zi de naștere fără ca măcar un dinte să îi fi apărut!

În jurul perioadei de trei luni de viață copilul începe „explorarea” lumii din jurul lui cu gura.Astfel toate obiectele din jurul lui sunt o potențială victimă a micului său act de explorare a vieții.În această perioadă copilul este tentat să iși bage mânuțele in gură.Odată practicat acest obicei, copilul va începe să saliveze mai tare . Mulți părinți au impresia că acesta este momentul când primul dinte al copilului începe să crească, însă ,  în mod general , primul dinte la copii apare în jurul perioadei de 6 luni. Primul dinte care iese primul aproape în cazul tuturor copiilor, este dintele din față de jos, iar majoritatea copiilor ajung să aibă toți dinții abia la vârsta de trei ani.

Pentru a stimula creșterea dinților, si pentru ameloararea durerilor micuțului dumneavostră vă recomandăm sa vizitati sectiunea jucarii a magazinului nostru LittleRose.

2. Fluorul trebuie adăugat în dieta copilului dumneavoastră la vârsta de 6 luni.

Fluorul este un mineral care ajută la prevenirea cariilor dentare prin întărirea smalțului dinților. Vestea bună este că fluorul este adesea adăugat în apa de la robinet. Oferiți-i bebelușului câteva uncii de apă într-o ceașcă când începeți să îl alimentați cu alimente solide (aproximativ 6 luni). Discutați cu medicul pediatru pentru a vedea dacă apa de la robinet conține fluor.De asemenea asigurați-vă că copilul dumneavoastră nu are nevoie de suplimente de fluor. Fluorul nu se găsește de obicei apa îmbuteliată.

3. Masarea gingiilor dureroase, oferirea de ceva rece sau acetaminofen, într-o noapte grea ocazională, poate ajuta la calmarea durerilor de dinți ale copilului.

De obicei, dinții nu provoacă prea mult disconfort copiilor. Cu toate acestea, mulți părinți își pot da seama când bebelușului lor le crește un  dinte. Bebelușii pot prezenta semne de disconfort în zona în care intră dintele. Gingiile din jurul dintelui pot fi umflate și fragede, iar bebelușul poate saliva mult mai mult decât de obicei.

Părinții pot ajuta la ameliorarea durerilor de dinți prin masarea gingiilor bebelușului cu degetele curate, oferind jucării pentru dentiție sau masarea gingiilor cu un prosop curat, înghețat sau umed.În acest sens, te poți inspira, și chiar te încurajăm sa incerci  jucarii de dentiție, sau să arunci o privire peste colectia noastra de prosoape SoftBaby.

Temperatura corpului unui bebeluș poate crește ușor în perioada în care îi cresc dinții; totuși, potrivit unui studiu din 2016 realizat în Pediatrie, o febră adevărată ( 38 de grade Celsius) nu este asociată cu dinții și este de fapt un semn al unei boli sau infecții care ar putea necesita tratament. Dacă bebelușul dvs. este în mod clar incomod, discutați cu medicul pediatru despre administrarea unei doze adecvate în funcție de greutate de acetaminofen (de exemplu, Tylenol) sau, dacă este peste 6 luni, ibuprofen (de exemplu, Advil, Motrin). Asigurați-vă că întrebați medicul pediatru doza potrivită în mililitri (ml) în funcție de vârsta și greutatea copilului dumneavoastră.

Cu toate acestea, mulți copii nu vor avea deloc probleme atunci când le cresc dinții!

4. Ar trebui să vă spălați dinții copilului de două ori pe zi cu pastă de dinți cu fluor.

Odată ce copilul dumneavoastră are un dinte, ar trebui să-l spălați de două ori pe zi. Acest lucru se face cu o probă de pastă de dinți cu fluor de mărimea unui bob de orez. În special după ultima băutură sau mâncare a zilei. Nu uitați să nu vă culcați bebelușul cu o sticlă – poate duce la cariile dentare.

Și în acestă privință vă stăm la dispozitie, și vă îndemnăm să folosiți Periuță de dinți/degetar .

5. Întrebați medicul pediatru despre dinții bebelușului dvs. și lacul cu fluor în legătură cu creșterea dinților la bebeluși.

În timpul vizitelor regulate ale copiilor, medicul pediatru vă va verifica dinții și gingiile .Acesta se va asigura că sunt sănătoși și vă vor vorbi despre cum să le mențineți în acest fel. Odată ce copilul dumneavoastră are un dentist, lacul poate fi aplicat în cabinetul stomatologic. Cu cât copilul dumneavoastră primește mai devreme lac de fluor, cu atât mai bine pentru a preveni cariile dentare.

Lasă un răspuns
Call Now ButtonSună acum
Coș de cumpărături close