Shopio

Pregătirea bebelușului pentru dormit

bebeluș care doarme

Pregătirea  bebelușului : chestii generale

1.Pregătirea bebelușului – îmbrăcarea

  • Mai multe straturi: este recomandat să îți îmbraci bebelușul în mai multe hăinuțe subțiri decât doar într-o pijama mai groasă. În acest fel, poți să mai adaugi haine, sau să le mai dai jos, în funcție de cum se schimbă temperatura camerei.

Îți sugerăm să te uiți prin selecția noatra de pijamale pentru fetițe sau băieței dacă îți dorești pentru bebelușul tău o pijama confortabilă și în același timp frumoasă.

  • Fără pălării sau căciulțe în pat: Copii își reglează temperatura corpului prin eliberare de caldură din cap și față. Deci e important să ținem capul bebelușului descoperit pe durata somnului. Purtarea de accesorii pentru cap în pat ar putea de asemenea să ducă la sufocare.
  • Temperatura bebelușului: Mâinile și picioarele bebelușului tău pot fi reci, dar acest lucru nu este un indicator bun pentru temperatura actulă a acestuia. Poți verifica temperatura bebelușului tău controlându-l pe acesta la spate sau la burtică.
  • Temperatura camerei: Dacă consideri că temperatura camerei bebelușului tău este prea încălzită, poți folosi un ventilator sau să dai drumul la aer condiționat pentru a menține o atmosferă plăcută în camera acestuia.

Cel mai sigur loc pentru plasarea unui ventilator în cameră este partea opusă locului în care doarme copilul .

Dacă camera copilului este prea rece puteți da drumul  la căldură. Țineți ușa la camera acestuia întredeschisă, în acest mod camera acestuia nu se va supraîncălzi.

Nu folosiți niciodată pături electrice sau recipiente cu apă caldă pentru a încălzi corpul bebelușului în timpul anotimpurilor reci.

3. Pregătirea bebelușului – înfășurarea

Înfășurarea bebelușului îl pregătește pe acesta pentru somn. Bineînțeles pe lângă asta trebuie sa îi asigurăm acestuia o poziție confortabilă pe spate.

Dacă optezi pentru înfășurarea bebelușului tău, este recomandat să folosești bumbac subțire sau muselină. Asigură-te că păturica cu care-l înfășori nu trece peste umeri, și că nu îi acoperă gura, urechile și nasul. Păturile care sunt prea mari pot porvoca supraîncălzirea acestuia sau chiar sufocare.

De asemnea asigurăte că rămâne spațiu pentru ca bebelușul tău să își întindă piciorele, și că păturica nu e prea strânsă în jurul pieptului.Acest lucru de asemenea poate duce la dificultăți de respirație.

Bebelușii pot fi înveliți de la naștere până în momentul în care reușesc să se întoarcă singuri pe burtică. Acest lucru se întâmplă cam prin jurul a patru luni de viață.

Vizitează site-ul nostru pentru a alege din selecția noastră vastă o păturică perfectă pentru tine și bebelușul tău.

3.Sacul de dormit pentru bebeluși

Un sac de dormit pentru bebeluși poate fi o opțiune bună atunci  cănd îl pregătești pe acesta  pentru culcare. Un sac de dormit corect ales pe mărimea beblușului tău este cea mai bună opțiune pentru a menține capul și fața acestuia neacoperite.

Un sac de dormit ales corect de asemenea contribuie la :

  • Reducerea riscului de sufocare în timpul somnului;
  • Oprirea bebelușului de a se întoare pe burtică în timpul somnului;
Lasă un răspuns
Sună acum
Coș de cumpărături close