baie unui nou născut

Dacă ești la începutul vieții de părinte, venim în întâmpinarea ta cu câteva sfaturi despre cum se face corect baie unui nou născut.

1.Baia cu buretele – baie unui nou născut.

Chiar după ce micuții au fost aduși pe lume, acestia nu sunt pregătiți pentru o baie în cadă. De aceea dacă vine vorba de a face baie unui nou născut iți recomandăm să începi cu baia cu buretele.

Pentru o baie cu burete, selectați o suprafață plană și sigură (cum ar fi o masă de schimb, podea sau blat) într-o cameră caldă. Umpleți o chiuvetă, dacă este în apropiere, sau cada cu apă caldă (nu fierbinte!). Dezbracă-ți copilul și învelește-l într-un prosop. Ștergeți ochii bebelușului cu un prosop umezit numai cu apă, începând cu un ochi și ștergând din colțul interior până în colțul exterior. Folosiți un colț curat al prosopului pentru a spăla celălalt ochi. Curățați nasul și urechile bebelușului cu un prosop umed. Apoi udați din nou cârpa și, folosind puțin săpun, spălați-i ușor fața și uscați-o.

2.Baia în cadă.

Când bebelușul este pregătit pentru băile în cadă, primele băi trebuie să fie blânde și scurte. Dacă el sau ea se supără, du-te înapoi la baia de burete timp de o săptămână sau două, apoi încearcă din nou baia.

Dezbracă-ți copilul și apoi plasează-l în apă imediat, într-o cameră caldă, pentru a preveni frisoanele. Asigurați-vă că apa din cadă nu are mai mult de 6 până la 8 centimetri adâncime. De asemenea asigurați-vă și că apa nu mai curge în cadă. Folosiți una dintre mâini pentru a susține capul și cealaltă mână pentru a ghida copilul în picioare. Vorbind ușor, coborâți încet copilul până la piept în cadă. Folosiți un prosop pentru a-i spăla fața și părul. Masați ușor pielea capului bebelușului cu degetele sau cu o periuță moale pentru bebeluși, inclusiv zona de deasupra fontanelelor (pete moi) din partea superioară a capului. Când clătiți săpunul sau șamponul din capul bebelușului, puneți mâna pe frunte, astfel încât spuma să alerge în lateral și săpunul să nu pătrundă în ochi. Spălați ușor restul corpului bebelușului cu apă și o cantitate mică de săpun.

De-a lungul băii, turnați în mod regulat apă ușor peste corpul bebelușului, astfel încât acesta să nu se răcească. După baie, înfășurați-vă copilul într-un prosop imediat, asigurându-vă că îi acoperiți capul. Prosoapele pentru copii cu glugă sunt minunate pentru a menține cald un copil proaspăt spălat.

În timp ce vă scăldați copilul, nu lăsați niciodată copilul singur. Dacă trebuie să ieși din baie, înfășoară copilul într-un prosop și ia-l cu tine.

Share

You Might Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *