Ai trecut prin sarcină, travaliu și naștere și acum ești gata să pleci acasă și să începi viața cu bebelușul tău. Odată ajuns acasă, s-ar putea să simți că nu ai idee ce faci!Acestea fiind spuse te îndemnăm să citești mai jos cele 5 sfaturi pentru părinți pe care noi ți le oferim.
Aceste sfaturi pentru părinți pot ajuta chiar și cei mai emoționați părinți pentru prima dată să aibă încredere în îngrijirea nou născuților în cel mai scurt timp.
1.Obținerea ajutorului după naștere
Luați în considerare obținerea de ajutor în acest timp, care poate fi foarte agitat și copleșitor.Multe spitale au specialiști în hrănire sau consultanți în alăptare care vă pot ajuta să începeți alăptarea sau hrănirea cu biberonul. Pentru momentul în care vă hotărâți că treceți la hrănirea cu biberonul, noi am pregătit aici o listă variată din care puteți alege ce tip de biberon doriți să folosiți , indiferent că aveți fetiță sau băiețel.
Asistentele medicale sunt, de asemenea, o resursă excelentă pentru a vă arăta cum să țineți, să vă schimbați și să vă îngrijiți copilul.
Rudele și prietenii doresc adesea să ajute și ei. Chiar dacă nu sunteți de acord cu anumite lucruri, nu respingeți experiența lor. Dar dacă nu vă simțiți gata să aveți oaspeți sau aveți alte îngrijorări, nu vă simțiți vinovați că ați restricționat vizitatorii.
2.Manipularea unui nou-născut -sfaturi pentru părinți
sfaturi pentru părinți
Dacă nu ați petrecut mult timp în preajma nou-născuților, fragilitatea lor poate fi intimidantă. Iată câteva elemente de bază de reținut:
Susțineți capul și gâtul bebelușului. Luați capul atunci când vă duceți copilul și sprijiniți-l când îl purtați în poziție verticală sau când îl așezați.
Nu vă agitați niciodată nou-născutul, fie în joc, fie în frustrare. Scuturarea poate provoca sângerări în creier și chiar moarte. Dacă trebuie să vă treziți copilul, nu o faceți scuturând – în schimb, gâdilați picioarele bebelușului sau suflați ușor pe obraz.
Asigurați-vă că bebelușul dvs. este fixat în siguranță în suport, cărucior sau scaun auto. Limitați orice activitate care ar putea fi prea aspră sau săritoare.
Amintiți-vă că nou-născutul dvs. nu este pregătit pentru jocul dur, cum ar fi să fiți zvârlit pe genunchi sau aruncat în aer.
Dacă iți dorești hăinuțe, acesorii, sau lucruri care te pot ajuta în manipularea copilașului tău îți sugerăm să intri pe magazinul nostru online pe care îl găsești la această adresă: https://littlerose.ro/ , sau daca ești din Oradea sau în trecere prin acest oraș, te aștepăm chiar în magazinul fizic plasat în incinta complexului comercial Lotus Center.
3.Totul despre scutec – sfaturi pentru părinți
Probabil că veți decide înainte de a vă aduce copilul acasă dacă veți folosi scutece de pânză sau de unică folosință. Indiferent de ce folosești, micuțul tău va murdări scutecele de aproximativ 10 ori pe zi, sau de aproximativ 70 de ori pe săptămână.
Înainte de scutecarea bebelușului, asigurați-vă că aveți toate rechizitele la îndemână, astfel încât să nu trebuie să vă lăsați copilul nesupravegheat pe masa de schimb. O să ai nevoie:
un scutec curat
elemente de fixare (dacă se folosesc scutece preîncărcate)
unguent pentru scutec
șervețele pentru scutece (sau un recipient cu apă caldă și un prosop curat sau bile de bumbac).
4.Reguli pentru îmbăierea copilului
Ar trebui să îi dați bebelușului o baie de burete până când:cordonul ombilical cade și buricul se vindecă complet (1-4 săptămâni) sau până când circumcizia se vindecă (1-2 săptămâni).
O baie de două sau trei ori pe săptămână în primul an este în regulă. Scăldatul mai frecvent poate fi uscarea pielii.
Pregătiți aceste articole înainte de a vă scălda copilul:
săpun și șampon ușor, fără parfum pentru copii
o perie moale pentru a stimula scalpul bebelușului
un scutec curat
5.Noțiuni de bază despre somn – sfaturi pentru părinți
Ca nou părinte, s-ar putea să fiți surprins să aflați că nou-născutul dvs., care pare să aibă nevoie de dvs. în fiecare minut al zilei, de fapt doarme aproximativ 16 ore sau mai mult!
Când te poți aștepta ca bebelușul tău să doarmă toată noaptea? Mulți bebeluși dorm toată noaptea (între 6 și 8 ore) la vârsta de 3 luni, dar dacă al tău nu, nu este un motiv de îngrijorare. La fel ca adulții, bebelușii trebuie să-și dezvolte propriile tipare și cicluri de somn, așa că, dacă nou-născutul se îngrașă și pare sănătos, nu dispera dacă nu a dormit toată noaptea la 3 luni.
Chiar dacă s-ar putea să vă simțiți îngrijorat de manevrarea unui nou-născut, în câteva săptămâni scurte veți dezvolta o rutină și veți fi părinți ca un profesionist! Dacă aveți întrebări sau nelămuriri, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru a vă recomanda resurse care vă pot ajuta pe dumneavoastră și copilul dumneavoastră să creșteți împreună.